Li donem de nou una mica de crèdit a Valverde?

04/10/2019 / @fcbfan_mfd

La reflexió post Anfield (que tot i les dosis de bilis inevitables entenc que va ser suficientment reflexiva perquè ja veníem del precedent de Roma) em conduïa a opinar que la solució més raonable era la destitució de Valverde. Arribava a la conclusió que no tenia el caràcter suficient per dirigir aquest grup en situacions tant gruixudes. Per mi es necessitava un entrenador nou que donés noves idees al grup, que portava jugant al mateix i amb els mateixos durant dos anys; guanyant lligues sí, però fracassant estrepitosament en el repte més desitjat, la Champions.

Per això els mals resultats d’aquest inici de temporada m’han fet recuperar en més d’una ocasió el “ja t’ho deia jo!”, perquè per mi l’entrenador ja no tenia crèdit.

Però últimament m’assalten també altres pensaments. El primer partit de Lliga es va jugar amb De Jong, Aleñá i Sergi Roberto al mig. Tot i la derrota, als meus amics els vaig dir: “avui no criticaré l’entrenador, perquè porto tot l’estiu dient que s’han de canviar coses –sobretot al mig del camp– i ara que per fi s’atreveix a remoure el galliner seria mesquí aprofitar-ho per fer-ne sang”. En aquell moment no podia endevinar si seria una decisió puntual o si li donaria continuïtat però ara, entrats ja al mes d’octubre, es pot afirmar que sí, que Ernesto Valverde està decidit a remoure coses. Sembla que s’ha cregut allò de què si vols aconseguir resultats diferents has de provar també coses noves i diferents: ha fet jugar a joves del planter, està buscant un nou mig del camp que tingui consistència pel futur, durant el partit contra l’Inter va ser capaç de canviar el plantejament tàctic de forma exitosa  quan l’entrenador rival li havia passat la mà per la cara durant tota la primera part, ideant un nou dibuix amb Arturo Vidal… Ha provat moltes més coses en un mes i mig que en els dos anys anteriors junts. Tot procés de canvi té alts i baixos perquè és qüestió d’assaig-error. No sé si aquesta nova circumstància el valida per continuar sent entrenador del Barça o no, però un cop els qui prenen aquesta decisió van confiar-li una nova temporada jo personalment prefereixo que la gasti busquin noves solucions (encara que això impliqui irregularitat al principi que pot fins i tot posar en risc la Lliga) enlloc de continuar amb la dinàmica decadent en què ens trobàvem.

Segurament ell no serà l’encarregat de conduir el Barça dels propers 5 anys, però qui ho faci haurà d’afrontar de manera innegociable un canvi generacional, i ara sí que Valverde està ajudant a posar la primera peça del nou Barça del futur.


¡Si quieres que te notifique en el e-mail cada vez que haya una nueva entrada en el blog introduce tu correo electrónico!

Procesando…
¡Lo lograste! Ya estás en la lista.

0 comentarios en «Li donem de nou una mica de crèdit a Valverde?»

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.